Route Koningsdag

Langs de route krijgt de Koninklijke familie een verrassend en veelzijdig programma voorgeschoteld. Met Leef Maastricht! als thema en met duizenden toeschouwers die het van nabij kunnen meebeleven.

Zo’n mooi feest vergt natuurlijk veel voorbereiding, ook rond die route. Er moeten bijvoorbeeld podia worden gebouwd en maatregelen worden genomen vanwege veiligheid en bereikbaarheid. Om dat alles mogelijk te maken, zal een deel van de binnenstad van zondag 26 april 11:00 uur tot maandag 27 april 19:00 uur afgesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer. In- en uitrijden is dan niet mogelijk. Welke delen exact worden afgesloten, ziet u hier.

Deze maatregelen hebben natuurlijk met name gevolgen voor mensen die in de binnenstad wonen, werken of ondernemen. Zij worden hierover per brief en via andere kanalen zo goed mogelijk geïnformeerd. Op deze website is al die informatie nog eens terug te vinden, aangevuld met veel gestelde vragen en antwoorden.

De inhoud van het programma wordt in maart bekendgemaakt.

Loop je mee?

Langs de route die de Koninklijke familie loopt op maandag 27 april is natuurlijk ook nu al genoeg te zien. Naast een aantal historische en hedendaagse hotspots, zit de route boordevol lokale en koninklijke weetjes die ook voor jou wellicht nog nieuw zijn. Elke week onthullen we leuke, nieuwe weetjes en feitjes en nemen we je een stukje verder mee op de route. Wandel je mee? 

Bekijk de route