Samenstelling programma Koningsdag

Michel Sluysmans

Michel Sluysmans (1979, Heerlen) studeerde in 2002 af aan de Amsterdamse Toneelschool en werd een van de oprichters van toneelgroep Annette Speelt. Tot 2009 was hij samen met Thijs Römer artistiek leider van deze groep, waarvoor hij speelde, regisseerde en schreef. In 2009 hief Annette Speelt zichzelf op. Michel speelde o.a. bij Orkater, Toneelgroep Amsterdam, het Nationale Toneel, Toneelgroep Oostpool, het NNT en Het Zuidelijk Toneel. Tussen 2009 en 2011 was hij als vast acteur verbonden aan het Nationale Toneel.

Hij speelde in diverse speelfilms zoals Riphagen (Pieter Kuijpers), 06/05 (Theo van Gogh) en Malpensa (Annette Speelt). Voor zijn rol in Riphagen kreeg Michel een Gouden Kalf-nominatie voor beste mannelijke bijrol. Op televisie was hij o.a. te zien in Van God Los, Jeuk, Baantjer, Flikken Maastricht, Moordvrouw, Overspel, Familie Kruys.

Servé Hermans

Servé Hermans (Maastricht, 1981) studeerde aan de Toneelacademie Maastricht en werkte als acteur o.a. bij Het Zuidelijk Toneel en NTGent. Hij speelde in vele producties in binnen- en buitenland. Hij werkte met regisseurs als Johan Simons, Dimiter Gotscheff, Domien van der Meiren. Daarnaast maakte en regisseerde Hermans onder NTGent eigen voorstellingen; o.a. een versie van La Grande Boeuffe, Tartuffe, De Illusionist, Hans en Grietje (co-productie met Schauspielhaus Köln). Hij is als regisseur maatschappelijk geëngageerd en heeft een voorliefde voor grote tableaus met veel muzikaliteit en beeldende mis-en-scenes.

Bij Toneelgroep Maastricht regisseerde Hermans Othello, Not the Tommy Cooper Story, Eyes wide shut, Pinkpop, een muzikaal liefdesverhaal, Ich bau dir ein Schloss, La Superba, Emma, King Lear, Romeo & Julia – openingsvoorstelling Cultura Nova 2019 en opening Buitenring Parkstad. Hij speelde bij Toneelgroep Maastricht mee in Waar het vlakke land gaat plooien en Brieven uit Genua.