Bereikbaarheid

Samen maken we van Koningsdag Maastricht een feest voor iedereen. We verwachten gezellige topdrukte in de binnenstad, met tal van bezoekers die meegenieten van het Koninklijk bezoek. Tegelijkertijd gelden op en rond de Koninklijke route verkeers- en veiligheidsmaatregelen. Bewoners, ondernemers én bezoekers moeten rekening houden met verminderde bereikbaarheid. Samen met Maastricht Bereikbaar houden we je de komende maanden op de hoogte. De eerste reistips hebben we alvast op een rij gezet, de komende tijd vullen we deze steeds verder aan. 

Te voet

Tijdens Koningsdag moeten ook voetgangers rekening houden met verkeersmaatregelen. Zo is de Sint Servaasbrug afgesloten omdat deze onderdeel is van de Koninklijke route. Halverwege maart maken we het programma van Koningsdag Maastricht bekend. Kom je kijken? Bedenk dan vooraf goed welk onderdeel van het programma je wilt bijwonen en waar dit staat ingepland. En de beste tip? Kom vooral op tijd!

Maastricht Fietsen Bereikbaar Parkeren

Maastricht Fietsen Bereikbaar Parkeren

© Maastricht Marketing

Met de fiets

Fietsenstallingen direct aan de Koninklijke route zijn tijdens Koningsdag afgesloten. Je kunt jouw fiets stallen in de reguliere stallingen op de Markt, aan de Kesselskade of in de ondergrondse stalling bij Station Maastricht. Of maak gebruik van een van de tijdelijke evenementenstallingen die de gemeente Maastricht tijdens Koningsdag in en rond de binnenstad plaatst.

Bromfietsers

De scooterstalling aan Het Bat, de Van Hasseltkade en het Vrijthof zijn afgesloten. Stal jouw scooter bij de evenementenstallingen voor fietsers.

Openbaar vervoer

Bussen

Vervoersbedrijf Arriva rijdt op Koningsdag Maastricht volgens de zaterdagdienstregeling. Buslijnen stoppen niet bij de Markt en het Vrijthof*. Aan de Boschstraat, Maagdendries, Mosae Forum, Tongerseplein en Koningin Emmaplein komen tijdelijke haltes. Kijk voor actuele reisinformatie en omleidingen op de website van Arriva.

**De bushaltes Boschstraat/Markt, Helmstraat, Bouillonstraat, Tongersestraat, St Pieterstraat, Hondstraat, Calvariestraat en Kommel vervallen tijdens Koningsdag Maastricht.

Trein

Koningsdag is een landelijke feestdag. De NS past de dienstregeling aan en treinen rijden volgens de zaterdagdienstregeling. Kijk voor een reisadvies op maat op NS.nl. Reis je per Arriva trein naar Maastricht, check dan 9292 voor actuele vertrek- en aankomsttijden van jouw trein. En wist je dat je op www.arriva.nl/eticket vooraf een ticket kunt bestellen, ook voor meerdere mensen? Print jouw ticket uit, dan hoef je niet in of uit te checken met losse OV-chipkaarten.